Bugünün Konusu

Sürekli acıkıyorum diyorsanız...


1?- Susamış olabilirsiniz

Açlık ve susuzluk hissi karıştırılabiliyor. Gerçekten aç mı yoksa susuz mu olduğunuzu kendinize sormayı unutmayın. Bu yüzden susamayı beklemeden su için. Yeterli su içtiğimizi anlamamızın en iyi yolu tuvaletimizin renginin açık olmasıdır. Kilogram başına 30-35 mL su tüketimini ihmal etmeyin.

2?- Sürekli şekerinizi yükseltecek besinler tüketiyor olabilirsiniz

Şekerli gıdalar kan şekerini çok çabuk yükseltip ardından aynı hızda düşüreceği için çabuk acıkma hissi oluşturur. Tek başına şekerli bir gıda yemek yerine o besini proteinlerle beraber tüketin. Böylece kan şekerinizi dengelemiş ve çabucak acıkmamış olursunuz.

3?- Hipoglisemi yani düşük kan şekeriniz olabilir

Kan şekeriniz çabucak düşebiliyorsa bu size açlık hissi olarak geri dönecektir. Böyle bir durumda 3 saatten fazla aç kalmamak şekerli besinleri sıklıkla tüketmemek en iyi çözüm olacaktır.

4?- Çok hızlı yemek yiyor olabilirsiniz

Hızlı yemek yediğinizde tokluk sinyali devreye girmeden tekrar acıkmanız çok çabuk olacaktır. Beyne tokluk sinyalinin ulaşması için en az 20 dakika çiğneme işleminin olması gerekmektedir.

5?- Duygu durumunuz değişkenlik gösterdiğinde yemeklere yöneliyor olabilirsiniz

Duygu durumunuzdaki değişiklik size psikolojik açlığa itiyor olabilir. Bu durumu anlamanın en iyi yolu fiziksel olalrak gerçekten aç olup olmadığınızı tartmaktır. Psikolojik açlık kişiyi kısa sureli mutlu eder ama sıkıntısına çözüm olamaz fiziksel açlık ise kişinin yaşamını devam ettirmesi için olması gereken açlıktır. Yemek yendiğinde fiziksel açlık ortadan kaybolurken pskilojik açlık devam eder.

6?- Yeteri kadar uyumuyor olabilirsiniz

Uyku eksikliği vücutta açlık sinyalini devreye sokabiliyor. Gün içerisinde en az 6-7 saat uyumayan kişilerde acıkma hissi sıklıkla oluyor. Bu yüzden yeterli uyku uyuduğunuzdan emin olmalısınız.


Peki bu durumlardan herhangi biri sizde var mı? Yorumunuzu bekliyorum

Son Eklenen Yazılar